Ζω και κατοικώ : Σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο και μισοτελειωμένα έργα.Μια πόλη με μύρια προβλήματα.
Μια πόλη χωρίς φαντασία με σχεδόν αδιάφορους για τα κοινά πολίτες.Μια πόλη καφετέρια.
Έχω τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά.Έχω ακόμα λίγα όνειρα φυλαγμένα για να μην παραιτηθώ από τις αναζητήσεις μου.
Τα γύρω μέρη είναι πιό όμορφα.Εκεί περιπλανιέμαι.


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο δήμαρχος και το κυνήγι των Δειπνοσοφιστών


Με το άνοιγμα της εποχής του κυνηγιού ο δήμαρχος της πόλης επιδίδεται στο κυνήγι των Δειπνοσοφιστών.Ποιοί είναι οι Δειπνοσοφιστές; Μια εταιρεία εστίασης με έδρα την Κόρινθο και δη την περιοχή Κανταρέ.Δεν ανήκει στους  γνωστούς προμηθευτές του δήμου, δεν είναι οφειλέτης του δήμου αλλά....
Ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του ζητούν την ανάκληση της αδείας της εταιρείας στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.(Θέμα ημερησίας διάταξης αρ.2)
Ποιός είναι ο λόγος;
Ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του διατείνονται πως υπάρχει πολεοδομική παράβαση στο ιδιόκτητο τμήμα της επιχείρησης.Αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω:
Οι ιδιοκτήτες έχουν κλείσει με τζαμαρία  τον υπαίθριο χώρο που διαθέτει το σνάκ -μπαρ  που βλέπει απ' ευθείας στη θάλασσα. Η δημοτική αστυνομία κατ' εντολή του δημάρχου βεβαίωσε την πολεοδομική αυθαιρεσία άνευ αρμοδιότητας για τον απλούστατο λόγο ότι η πολεοδομική παράβαση αφορά σε ιδιωτικό χώρο και όχι σε δημοτικό!!!!!
Οι πολεοδομικές παραβάσεις βεβαιώνονται από την υπηρεσία πολεοδομίας και επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.
'Ομως στο δήμο Κορινθίων όλα είναι δυνατά, όλα γίνονται αρκεί να το ζητήσει ο δήμαρχος.
Η δημοτική αστυνομία βεβαιώνει πολεοδομικές παράβάσεις, η πολεοδομία υγειονομικές και η οικονομική υπηρεσία παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!!!!
Το ζήτημα είναι να μην βρεθεί πολίτης στο στόχαστρο του δημάρχου...διότι τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.
Στο κέντρο της πόλης εδώ και χρόνια υπάρχει εξώφθαλμη βεβαιωμένη πολεοδομική παράβαση αλλά η επιχείρηση δεν έκλεισε, δεν κατεδαφίστηκε το αυθαίρετο και δεν γνωρίζουμε αν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα που επέβαλλαν ο δήμαρχος και η Πολεοδομία.( διαθέτω όλα τα στοιχεία)
Καμαρώστε την:



Ποιά από  τις δύο αυθαιρεσίες είναι σοβαρότερη;
Αυτή που βεβαιώνεται στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της πόλης ή αυτή που βεβαιώνεται από τη δημοτική αστυνομία σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ καταστήματος;

'Ομως για δείτε και αυτές τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που αφορούν το σύνολο των καταστημάτων της παραλίας Καλάμια:
Η οικοδομική γραμμή της παραλίας Καλάμια είναι ακριβώς εκεί που βρίσκεται η πόρτα.
Σε όλα τα καταστήματα έχουν καλυφθεί από κατασκευές με στέγαστρα και τζαμαρίες και ο ιδιωτικός χώρος και ο δημοτικός χώροςΟ δήμαρχος, οι υπηρεσίες του και η πρώην νομαρχιακή πολεοδομία λειτούργησαν μέχρι τώρα προς όφελος των επαγγελματιών και των συμφερόντων των ιδιοκτητών, που ζητούσαν υπέρογκα ενοίκια νοικιάζοντας και δημοτικό και ιδιωτικό χώρο. Πριν από μερικά χρόνια τα τραπεζοκαθίσματα έφταναν μέχρι τη θάλασσα, όπως θυμάστε, και αυτοί που ευρίσκοντο υπό διωγμό ήταν μόνο οι πολίτες.




Δεν είναι οφθαλμαπάτη είναι τζαμαρίες ακόμα μεγαλύτερες εκείνης των ''Δειπνοσοφιστών΄΄ που λειτουργούν ως χώροι κυρίας χρήσης και καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο πολλά μέτρα πέραν της οικοδομικής γραμμής.
Ερωτάται λοιπόν ο δήμαρχος που κόπτεται για τη νομιμότητα :
Έχει με εντολή του στείλει τη δημοτική αστυνομία να  βεβαιώσει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στους δημοτικούς χώρους;
Αν όχι, έχει δηλώσει, ως ιδιοκτήτης των δημοτικών χώρων (με βάση το νέο νόμο ''περί αυθαιρέτων'') ,τα αυθαίρετα που βρίσκονται στα Καλάμια και στην πλατεία Περιβολάκια ώστε να τα νομιμοποιήσει;
Αν δεν τα έχει δηλώσει γιατί δεν έχει διατάξει  τις υπηρεσίες του και τη δημοτική αστυνομία να πράξουν  το ίδιο με την  περίπτωση των ''Δειπνοσοφιστών΄΄ και στη συνέχεια την κατεδάφισή τους;
Γιατί δεν έχει φέρει το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπως έφερε το θέμα των ''Δειπνοσοφιστών'', ώστε να ανακληθούν οι άδειες των επιχειρήσεων της παραλίας Καλάμια και της Πλατείας Περιβολάκια;
Με ποιά μέτρα και σταθμά κρίνει ο πρώτος πολίτης της πόλης;
Ποιό είναι το καλό και ποιό είναι το κακό του μάτι;
Ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια: 'Ενας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας ''Δειπνοσοφιστές'' έχει  την ατυχία να είναι αδελφός του επόπτη Υγείας που διενέργησε τους ελέγχους στις πηγές της Δρίζας στη Στυμφαλία, αντίκλητος του δημάρχου σε δικαστικές υποθέσεις που θα εκδικαστούν στο μέλλον.Είναι ο επόπτης που μήνυσε ο κ.Πνευματικός μαζί με το συνάδελφό του όταν  διενήργησαν έλεγχο στη ΔΕΥΑ Κορίνθου.

Με αυτή την ανάρτηση  καλώ την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του δήμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα παραπάνω που συμβαίνουν στην πόλη με απόλυτη ευθύνη του δημάρχου και τους δημοσιογράφους, νοσούντες ή όχι, να κάνουν τη δουλειά τους ως οφείλουν.
Εγώ θα κάνω αυτό που κρίνω σωστό ως δημότης αυτής της πόλης και θα απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές για τις πράξεις και παραλείψεις του δημάρχου και των υπηρεσιών του.
Η σιωπή που καλύπτει υπηρεσίες, συγκαλύπτει παραβάσεις  και διαχωρίζει τους πολίτες σε αρεστούς και εχθρούς της πόλης πρέπει να σπάσει και θα σπάσει.
Για να σταματήσω να αναρρωτιέμαι αν ζω στην Κόρινθο ή στη Σικελία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: